00386 5 66 31 260 info@pef.upr.si

V okviru projekt GDI UP – aktivnost 2.4 Kompetence zelenega in digitalnega prehoda v študijskem programu Predšolska vzgoja, projekta Posodobitev pedagoških študijskih programov in raziskovalnega programa Vseživljenjsko učenje za trajnostno družbo prihodnosti je bil izveden študijsko-raziskovalni obisk na University of West Attica Faculty of Administrative, Economics and Social Sciences – Department of Early Childhood Education and Care.

Osrednji namen obiska je bil spoznati načine vključevanja digitalnih tehnologij in vsebin v študijski progam Early Childhood Education and Care ter razvijanje digitalnih kompetenc pri študentih. Na fakulteti je skupino UP PEF sprejel predstojnik, prof. dr. Konstantinos Petrogiannis, Oddelka za predšolsko vzgojo, s katerim smo diskutirali o kurikularnih prenovah, ki v Sloveniji že potekajo, v Grčiji pa je ta v začetni fazi. V okviru pogovora je bil poudarjen pomen naslavljanja digitalnih vsebin v kurikulumu.

Skupina UP PEF je študentom 1. letnika, študijskega programa Early Childhood Education and Care, predstavila organiziranost vzgoje in izobraževanja v Sloveniji, področje razvijanja digitalnih kompetenc bodočih učiteljev/vzgojiteljev in vključevanje elementov pristopa STEM v pouk/dejavnosti. Kolegica iz omenjene fakultete, dr. Maria Hatzigianni, nas je povezala z vzgojno-izobraževalnimi institucijami v Atenah, ki so nam prikazale primere izvajanja pristopa STEM. Pogovarjali smo se o stališčih učiteljev/vzgojiteljev do digitalizacije vzgojno-izobraževalnega procesa ter vključevanja digitalnih tehnologij v vrtce in šole.

dr. Karmen Drljić, dr. Marina Volk, dr. Sanela Hudovernik, dr. Nastja Cotič in dr. Petra Furlan

 

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Dostopnost