00386 5 66 31 260 info@pef.upr.si

Delo naših študentov magistrskega študijskega programa Inkluzivna pedagogika in mentorice dr. Mateje Maljevac je posnela tudi RTV Slovenija. Slednji so namreč oktobra 2023 začeli sodelovati s Centrom o velikih zvereh Dina Pivka.

Pri predmetu Metode dela s slepimi in slabovidnimi so pripravili šest prilagoditev razstavišča, ki bodo slepim in slabovidnim obiskovalcem pomagale pri spoznavanju in interaktivnem doživljanju vsebin o velikih zvereh.

Prejšnji četrtek, 29. februarja, so Center Dina obiskali člani Društva slepih in slabovidnih Nova Gorica in prilagoditve preizkusili. “Prišla sem brez posebnih pričakovanj. Nisem vedela, kaj me tukaj čaka, in moram povedati, da sem zelo presenečena. Gotovo se bomo še vrnili,” je ob obisku povedala domačinka iz Selc Alenka Čelhar.

»Zlasti v muzejih in sodobnih izobraževalnih centrih, kot je denimo Dina, so vsebine danes predstavljene preko interaktivnih ekranom, kar je osebam z okvaro vida nedostopno. Taki pripomočki so tako zagotovo dobrodošli. Njihova največja dodana vrednost pa je prav to, da se izkažejo kot zelo uporabni tudi za otroke, starejše in osebe, ki imajo zmanjšane kognitivne zmožnosti«, je pojasnila Petra Rot iz Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Več o prispevku:

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Dostopnost